banner8

Sertaslan kırsal mahalle muhtarlarını bilgilendirdi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, daha önce köy statüsünde bulunan, çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönüşen köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 06.02.2021, 17:03
Sertaslan kırsal mahalle muhtarlarını bilgilendirdi

Başkan Sertaslan, 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu” ile mahalleye dönüşen köy ve beldelerle ilgili önemli bir düzenlemeyle ilgili kırsal mahalle muhtarlarına bilgi verdi.

9 yıl önce tüm köyler ve beldeler mahallelere dönüştüğünü belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, köylerin tüm taşınmazlarının ilçe belediyelerine geçtiğini bu sayede belediyelerin ekonomik bir gelir kaynağı sağladığını belirtti. Bu kanunla beraber belediyelerin köylerdeki hizmetlerinin süreceğini de vurgulayan Başkan Sertaslan, “Bu Kanunla beraber köy tüzel kişiliği tekrar ortaya çıkıyor. Muhtarlarımızın talebi doğrultusunda belediye meclisimiz eskiden köy olan mahallelerimize ‘Kırsal Mahalle’ statüsü sağlayacak” dedi.

Köylerde olan imar ve yapı sıkıntılarıyla ilgili bu kanunun getirdiği yeniliklerden bahsetti

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Kanunun getireceği birçok yenilik olduğunu ve bunun köyler açısından su faturalarında indirim, emlak vergilerinde indirim gibi birçok değişiklik getireceğini, muhtarlarımızın bu konuyu köylüleriyle istişare etmesinin önemine değinirken, “Kanun daha yeni, eskiden köy olan mahallelerimize ne getireceğini henüz bilmiyoruz. Muhtarlarımız kendi mahallesini ve ihtiyaçlarını bizlerden çok daha iyi bilir. Kanunun araştırılması ve gerekli temasların sağlanması amacıyla muhtarlarımızdan bir komisyon oluşturalım” dedi.

Gemlikli muhtarlar Gemlik Belediyesine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Son çıkan yasayla ilgili gerekli çalışmaları mahallelerinde yapacaklarını da belirtirken, kanunda getirilen düzenlemeyle ilgili oluşturdukları komisyonda çalışmalara hemen başlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner24