banner8

Yenişehirli çiftçiye müjde

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın 27 Nisan 2020 Pazartesi günü Meclis Salonunda basın mensuplarına açık olarak düzenlenen toplantıda çiftçilerimize müjdeli haberler verdi.

GÜNDEM 29.04.2020, 16:21 30.11.-0001, 00:00
Yenişehirli çiftçiye müjde

Türkiye Şeker Fabrikaları Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talimatlarıyla ülkemizde zirai anlamda tarihi bir adım atıldığını belirtti. Hububat üretiminde sözleşmeli tarıma geçildiğini ifade eden yetkili, Buğday, Arpa, Mısır ve Ayçiçeği üreticileri ile sözleşme imzalanarak çiftçilere ekim ve sulama dönemlerini kapsayan avansların verileceğini belirtti. Ayrıca hasat sezonunda TMO tarafından açıklanan fiyatın % 2 daha fazlasının fiyatı ile üreticiden alınarak, ürün teslimatından 5 gün sonra ödemelerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talimatlarıyla vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla görevlendirilen Türkiye Şeker Fabrikaları Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik’i misafir eden Başkanımız Davut Aydın, genel olarak zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde çiftçimizin yüzünü güldürecek kararlar alınması, sadece pancar üreticilerinin değil diğer üreticilerimizi de ilgilendiren bu müjdeli haberi çiftçilerimize vermekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek alınan kararların ve yapılan işlerin çiftçimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner24