banner8

Gürsu'da 23 Nisan geleneği eve taşındı

Bu yıl evlerde kutlanan 23 Nisan’ın gelenekselleşen makamların çocuklara devredilmesi uygulaması da, Bursa Gürsu’da evde yapıldı.

GÜNDEM 25.04.2020, 14:52 25.04.2020, 14:55
Gürsu'da 23 Nisan geleneği eve taşındı

Korona virüs salgını nedeniyle getirilen kurallar kapsamında evden çıkamayan 8 yaşındaki İrem Yörümez, kendi evine taşınan başkanlık koltuğuna oturdu.

Gürsu Atatürk İlköğretim Okulu’nda okuyan 8 yaşındaki İrem Yörümez'in belediye başkanlığı koltuğuna oturma hayali Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık tarafından gerçekleştirildi.

Başkanlık koltuğunu dezenfekte ettirdikten sonra, İrem'in evine kadar götüren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İrem daha önce bu hayalini iletmişti. Biz de sürpriz yaparak, bu yıl, biz makamı İrem kızımızın evine taşıdık. Pırıl pırıl parlayan gözleriyle bizlere umut veren çocuklarımızın gününü kutladığımız bugünde İrem’in hayalini gerçekleştirmekten biz de mutlu olduk. Onun ve tüm çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğun ve umut ışığının hiç sönmeyeceği aydınlık yarınlarda, sağlıkla dolu ömürler yaşamalarını dilerim” dedi.

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İrem Yörümez, telekonferans ile belediye daire amirleriyle görüştü. Korana virüsünden korunma çalışmaları kapsamında neler yapıldığını soran Yörümez, mahallelere daha çok park yapılmasını istedi. Yörümez, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılı. Korona virüs sebebiyle evlerden çıkamasak da bayram coşkusunu evlerimizde de yaşıyoruz. Başkanlık koltuğuna oturmayı ben istedim. Başkanımız da beni kırmadı. Bu koltukta oturmak çok güzel bir duygu, ama heyecanlandım. Bu salgın geçene kadar yaşlılarımız ve çocuklar evlerinden çıkmasın. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise mutlaka maske kullansın. Çünkü maske çok önemli” diye konuştu.

Başkan Işık, daha sonra İrem ve kardeşine çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorumlar (0)
12°
kapalı
banner24