banner8

Erdem: Cumhuriyeti unutmayacağız, unutturmayacağız

Cumhuriyet’in 97. yılı kutlamaları kapsamında Nilüfer’de düzenlenen törende Cumhuriyet’e sahip çıkma mesajları verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Cumhuriyet’i unutturmayacaklarını belirterek “Ezilen bütün dünya halklarına örnek olan Cumhuriyet, inanıyoruz ki yeni neslin omuzları üzerinde sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

GÜNDEM 29.10.2020, 20:16
Erdem: Cumhuriyeti unutmayacağız, unutturmayacağız

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşiyle kurulan Cumhuriyet’in 97. yıl dönümü bütün yurtta olduğu gibi Nilüfer’de de etkinliklerle kutlanıyor.

Nilüfer’de kutlamalar, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Alanda düzenlenen çelenk koyma töreni, salgın nedeniyle az katılımla ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşti.

Çelenk koyma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP ve İYİ Parti yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve gaziler de katıldı.

Meydanda düzenlenen törende herkesin maske takması ve sosyal mesafeye uyulması konusunda sık sık uyarı yapıldı.

Tören, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ERDEM: MUCİZENİN ADIDIR CUMHURİYET

Törende konuşmasına herkesin bayramını kutlayarak başlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, uzun bir özgürlük mücadelesinin ardından bize Cumhuriyet’i armağan ettiğini belirtti. Erdem, “Cumhuriyet bir özgürlük destanıdır. Uğruna yüz binlerce insanın canını feda ettiği bir destan. Giyeceği, silahı, yiyeceği bile yokken. Onca yokluktan bir güneş gibi doğan mucizenin adıdır Cumhuriyet” diye konuştu.

önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim ettiği günün üzerinden 97 yıl geçmesine rağmen aynı heyecanın ve inancın dün gibi taptaze olduğunu vurgulayan Başkan Turgay Erdem, o nedenle ”Cumhuriyet Unutulmaz” dediklerini belirtti.

Bu yıl pandemi nedeniyle Nilüfer’de artık gelenekselleşen Cumhuriyet yürüyüşünün yapılamadığını söyleyen Başkan Erdem, ama en büyük bayramı kutlamaktan da vazgeçmediklerini vurguladı. Erdem konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyeti unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ifade ediyoruz.

Çünkü, yüzyıllar geçse de bağımsızlık için çekilen acılar, o büyük fedakarlıklar unutulmaz. Bize en karanlık zamanlarda bile güzel günlere inanmayı öğretenler unutulmaz. ‘Birgün Cumhuriyet’i müdafaa mecburiyetine düşersen…’ diye başlayan o vasiyet unutulmaz. Yükselen yeni nesile sunulan emanet unutulmaz.

Ve elbette özgürlük için can verenler unutulmaz. Bizler Cumhuriyet’in 97. yılını kutlarken Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, tarih boyunca vatan için can vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Onların davası hepimizin davasıdır. Ezilen tüm dünya halklarına örnek olan Cumhuriyet, inanıyoruz ki yeni neslin omuzları üzerinde sonsuza dek yaşayacaktır.”

“CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da konuşmasında “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce egemenliği kayıtsız şartsız milletine vermek için cumhuriyeti kurduğunu belirtti. Cumhuriyet’in bir milletin uyanışı olduğunu ifade eden Karabıyık, “Bugün geldiğimiz noktayı hepimiz biliyoruz. Ama biz Cumhuriyeti, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünde demokrasi ile taçlandırma söz veriyoruz, yaşasın Cumhuriyet” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da “Kimsesizlerin kimsesi olan, hepimize eşit yaklaşan, özgürlüğümüzü sağlayan bu güzel Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatmak için Atamızın huzurunda bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

Herkesin bayramını kutlayan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 97. yılında Cumhuriyetimizi burada birlik beraberlik içinde kutlamamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Bando mini bir konser verirken, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve protokol üyeleri Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda açılan “Kurtuluştan, Cumhuriyete” açık hava sergisini gezdi.

Yorumlar (0)
20°
kapalı
banner24