banner8

Bursa damak tatları ile Helal Expo’da

Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri ulusal ve uluslararası alanda vitrine çıkarmaya çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kez kente has damak tatlarını İstanbul’da düzenlenen 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İİT Helal Expo’da tanıttı.

GÜNDEM 02.12.2021, 11:10
Bursa damak tatları ile Helal Expo’da

Açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yaptığı, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğiyle düzenlenen 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İİT Helal Expo, İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı. Başta gıda olmak üzere kozmetik, ilaç, kimya, tekstil, turizm, teknoloji gibi alanlarda 35 ülkeden 400'e yakın firma ve kuruluşun katıldığı organizasyonda Bursa Büyükşehir Belediyesi de Bursa’nın lezzetlerine katılımcılara tanıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü ve  Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği'nin yanı sıra BESAŞ, Bursa Jeotermal AŞ ve Bursa Tarım AŞ stantları ile fuarda yer aldı. Bursa standında Bursa'nın tanınan lezzetlerinden kestane şekeri, Mustafakemalpaşa tatlısı ve Bağdat Hurma tatlısı görücüye çıkarıldı.

Açılış töreninin ardından stantları gezen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katılımcıların da yoğun ilgi gösterdiği Bursa standını ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk’ten bilgi aldı. Bursa standını ziyaret eden katılımcılara, Bursa has lezzetlerin yanı sıra kentin tarihi, doğal ve turistik değerleri hakkında da bilgiler verildi.

Yorumlar (0)
-1°
parçalı bulutlu
banner24