banner8

BTÜ’den Osmangazi Belediyesine ziyaret

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) heyeti Osmangazi Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir önderliğinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı (SKS) Mehmet Erman, Şube Müdürü Ali Darığa ve TEKNOFEST öğrencilerinin oluşturduğu BTÜ heyeti, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 02.07.2021, 17:34 09.06.2022, 17:05

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa Teknik Üniversitesi’ne Panoroma Müzesi civarında tahsis etmiş olduğu yurt arazisine bir teşekkür mahiyeti taşıyan ziyaret kapsamında ayrıca BTÜ’nün 2021 yılı TEKNOFEST hazırlıkları da masaya yatırıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a TEKNOFEST 2021 hazırlıkları ile ilgili bir sunum yapılan ziyaret kapsamında BTÜ’nün 22 kategoride yarışacak olan 90 takımı tanıtıldı. Ziyarette bir konuşma gerçekleştiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, TEKNOFEST kapsamında BTÜ’den çok umutlu olduklarının altını çizerek, geçen yıl TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına 52 öğrenci takımıyla başvurduklarını, elektrikli araçlar, otonom araçlar, insansız hava araçları, model uydu, uçan araba tasarımı gibi birçok teknoloji öncelikli alanda 21 BTÜ öğrenci takımının finallerde boy gösterdiğini hatırlattı. Ülkemizin gelecek on yılda katma değeri yüksek ürünler geliştirecek mühendislerinin bu yarışmalarda sahne alan genç öğrenciler arasından çıkacağını vurgulayan Rektör Karademir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan ‘Milli ve Yerli Teknoloji Hamlesinin’ bağımsız Türkiye’nin temellerini oluşturmakta olduğunu söyledi. Son yıllarda üretimine yoğunlaştığımız İHA, SİHA, TİHA, elektrikli otomobil, uçan araba gibi yüksek teknoloji ürünleri, hepimizi gururlandıran ve tüm dünyada örnek gösterilen gelişmeler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karademir, geçen yıl yarışmalarda Bursa’mıza dereceler kazandıran BTÜ öğrencileri ile danışman hocaları ve finallere katılma başarısı göstererek BTÜ’yü temsil eden tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ettiğini ifade etti.

Karademir son olarak, Teknofest Uçan Araçlar Yarışmalarının Yunuseli Havaalanında yapılacağını, Bursa’mızın bu anlamda konuyu daha çok sahipleneceğine inandığını vurguladı. Bursa Valiliğimiz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve özellikle kıymetli ve fedakâr sanayicilerimizle paydaşlarımızın üniversitemizi genel olarak, Teknofest takımlarımızı da özel olarak desteklemelerinden son derece memnun olduklarını ifade etti.

BTÜ heyetini ağırlamaktan ve gençlerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ayrıca BTÜ’nün başarılarından gurur duyduğunun altını çizdi. BTÜ’nün yalnızca yetişmiş insan yönüyle değil, sanayi kenti Bursa’ya gerek bilimsel gerekse kültürel anlamda büyük katkılar sağladığını ifade eden Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak BTÜ’nün yanında olacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
19°
kapalı
banner24