banner8

Nilüfer Belediyesi 4 günde 400 bin fide dağıtacak

Nilüfer Belediyesi, 2 yıl önce başlattığı “Fide Bizden, Ürün Sizden” kampanyası kapsamında 4 günde 400 bin fide dağıtacak.

GIDA - TARIM 09.05.2022, 15:52 10.05.2022, 11:51
Nilüfer Belediyesi 4 günde 400 bin fide dağıtacak

Haber: Eşref Aydemir 

Nilüfer Belediyesi, tarımsal üretimin arttırılması, sağlıklı gıdaya ulaşmak ve tarımın öneminine dikkat çekmek amacıyla iki yıl önce başlattığı fide dağıtım kampanyasını bu yıl da sürdürüyor. Bu yıl Halk Evi önünde 4 günde 400 bin fide dağıtacağı kampanyayı başlattı.

Fide Bizden, Ürün Sizden” sloganıyla ücretsiz fide dağıtımını sürdüren Nilüfer Belediyesi, balkon tarımına teşvik etme hedefiyle ücretsiz fide dağıtımına başladığı ve 4 gün sürecek olan kampanyanın ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de çalışmaları yerinde inceleyerek fide dağıttı.

“İklim dengemiz bozuldukça tarımsal üretim de bundan etkileniyor ve dünyada bir gıda krizine doğru adım adım ilerliyoruz. Onun için herkes önlemini almalı” diyen Başkan Turgay Erdem, imkanı olan herkesin tarıma yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.

2020 yılını Nilüfer’de “'Tarım Yılı”, 2021 yılını “Gıda Yılı”,2022 yılını ise 2022’yi ise “İklim Yılı” ilan eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Biliyorsunuz 2020 yılını Nilüfer’de 'Tarım Yılı' ilan etmiştik. Ardından 'Gıda Yılı' temasını gündeme getirerek tarımsal üretimin ve sağlıklı gıdaya ulaşmanın önemine dikkat çekmeye çalıştık. Bu yılı da 'İklim Yılı' ilan ettik. Hepsi birbirine bağlı konular. İklim dengemiz bozuldukça tarımsal üretim de bundan etkileniyor ve dünyada bir gıda krizine doğru adım adım ilerliyoruz. Onun için herkes önlemini almalı. Ekilecek toprağı olan herkes tarıma yönelmeli diye sürekli toplumu tarıma yönlendirmeye çalışıyoruz. Birkaç yıl sonra gerçekten yiyecek sebze bulamayabiliriz. Herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda kalabilir. O nedenle kentte yaşayan vatandaşlarımız da en azından balkon ve teraslarında tarımsal üretim yapsınlar istiyoruz” dedi.

“ATA TOHUMLARIMIZ GELECEĞE EN DEĞERLİ MİRAS”

Ata tohumlarının geleceğe aktarılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Erdem, “Bu yıl ata tohumlarından üretilmiş domates, biber, patlıcan gibi sebze çeşitlerinden toplam 400 bin adet fide dağıtacağız. Fide dağıtım çalışmamız 4 gün sürecek. İstiyoruz ki Nilüfer’de balkon tarımı yaygınlaşsın herkes üretimin tadına varsın. Balkonlarınız, teraslarınız birer mini bahçeye dönüşsün; ilaçsız biberler, domatesler patlıcanlar yetişsin. Gelecek nesilleri tarımla tanıştırın ve onları üretime teşvik edin istiyoruz. En önemlisi de ata tohumlarımızın önemini ve geleceğe bırakacağımız en değerli mirasın sağlıklı gıda olduğunu çocuklarınıza öğretin istiyoruz”diye konuştu.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner24