banner8

Toprağın bereketi BEBKA ile sofralarda

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen, Eskişehir'in Mihalgazi Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu "Toprağın Bereketi Sofralarda" projesinde sona yaklaşılıyor. BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, projenin hayata geçirileceği ilçede incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Zeynep Akgün ile görüştü.

DİĞER 07.12.2021, 00:28
Toprağın bereketi BEBKA ile sofralarda

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA'nın desteklediği Mihalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Toprağın Bereketi Sofralarda" projesiyle ilçedeki işlenmeyen arazi işlenerek tarımsal üretime kazandırılacak. BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, uzman bir ekip ile birlikte Mihalgazi'de projenin hayata geçirileceği yerlerde incelemelerde bulundu. Durak, Mihalgazi'de toprağın proje adında geçtiği gibi "bereketli" olduğunu söyledi. BEBKA olarak üretim, büyüme ve istihdama katkı sağlayacak, iyi hazırlanmış projelere gerekli desteği verdiklerini dile getiren Durak, özellikle tarımsal üretime yönelik projelere ayrı bir önem gösterdiklerini belirtti.

GENÇLERE YENİ İŞ KAPILARI AÇILACAK

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Mihalgazi'de turşu fabrikası kurulacağını, proje ile âtıl durumdaki arazilerin tarıma açılacağını aktaran Durak, bu sayede hem bereketli toprakların işleneceğini hem de yaklaşık 5 bin nüfuslu ilçede istihdamın destekleneceğini, özellikle gençlere yeni iş kapılarının açılacağını söyledi. Toprakları bereketli Mihalgazi'de hayata geçecek projenin sadece ilçeye değil ülkeye ciddi katkılarının bulunacağını ifade eden Durak, "Mihalgazi'de üretilen ürünler başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok noktasına gidecek. Doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşacak sebze ağırlıklı ürünler, uygun fiyatı sayesinde diğer kentlerdeki vatandaşların aile bütçelerine de olumlu yansıyacak" dedi. "Ajans olarak ülkemizin büyüme, üretim ve istihdam stratejisini destekliyoruz" diyen Genel Sekreter Durak, bu hedef ve strateji doğrultusunda olan, iyi hazırlanmış projelerin mutlaka desteklendiğini sözlerine ekledi.

“BEBKA, ÜRETEN HERKESİ DESTEKLİYOR”

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün de ilgi ve desteklerinden dolayı BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak ile ekibine teşekkür etti. Yerel yönetim olarak alt ve üstyapı yatırımları kadar istihdam ve üretimi arttırıcı projeleri hayata geçirmeyi kendilerine görev edindiklerini anlatan Akgün, bu çerçevede hazırladıkları tarımsal üretim projesiyle İstanbul'da 4 ilçeye roka, havuç, maydanoz, marul, salatalık vb. sebze ve meyveleri satmaya başladıklarını aktardı. BEBKA'nın üretmek isteyen her kişi ve kuruma önemli katkılarının bulunduğuna dikkati çeken Akgün, "Bizim hazırladığımız 'Toprağın Bereketi Sofralarda' projesi de destekleniyor. Bu projeyle kullanılmayan tarım arazileri üretime kavuşacak. BEBKA sayesinde proje hazırlamayı öğrendik. Ve şu bir gerçek ki iyi hazırlanmış her proje mutlaka karşılık buluyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
parçalı bulutlu
banner24