banner8

Orhangazi’de altyapı bitti sıra üst yapıda

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 7.5 milyon TL’lik yatırım bütçesi ile Orhangazi ilçesine kazandırılan yağmursuyu hattı imalatlarının ardından asfaltlama çalışmalarında da sona gelindi.

DİĞER 15.06.2021, 17:37
Orhangazi’de altyapı bitti sıra üst yapıda

Bursa kent merkezinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının hemen hemen tamamını birbirinden ayıran Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ marifetiyle İznik yolu üzerinden Orhangazi ilçe merkezine doğru olan güzergahta yaklaşık 1400 metre uzunluğunda yağmursuyu imalatını gerçekleştirdi ve hemen akabinde asfaltlama işlemine de başladı.

Bu çalışma neticesinde Orhangazi’de geçmişte yoğun yağışlarda yaşanan yollardaki trafiği olumsuz etkileyen, su birikintilerinin oluşmasının da önüne geçilmesi sağlandı.

Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı altyapılar üzerine inşa edilebileceği gerçeğiyle çalışmalarını sürdüren BUSKİ ekipleri, çalışmalar kapsamında 1270 ton asfalt imalatı gerçekleştirdi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İş programı dahilinde ana arterlerde asfaltlama işlemini tamamladık. Böylelikle araç sürücülerine, konforlu yol sürüşüne zemin oluşturan bir ortam sağlamış olduk. Ara sokaklarda devam eden altyapı imalatlarının ardından, asfaltlama çalışmalarına geçeceğiz. BUSKİ, 2020 yılında Bursa genelinde, 20 bin 219 ton asfalt kaplama, 67 bin 522 ton asfalt yama imalatı ile 473 bin 685 metrekarelik sathi kaplama işlemi gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Orhangazi’de BUSKİ marifetiyle Eylül 2020’de başlattıkları ve Eylül 2021’de tamamlanması planlanan yağmursuyu hattı imalatlarında yüzde 70’lik ilerleme kaydedildiğini ve programın önünde olduklarını belirten Başkan Aktaş, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
20°
kapalı
banner24