banner8

Festivaller şehri Bursa

Bursa festivalleriyle kültür sanat etkinliklerinin merkezi olma yolunda ilerliyor. Bursa’da yerel yönetimler festivallerle bir yandan vatandaşlarına kültür sanat etkinlikleri sunarken, diğer yandan da Bursa’nın tanıtılmasına önemli katkı sağlıyor.

DİĞER 23.07.2022, 13:00 23.07.2022, 13:26
Festivaller şehri Bursa

Haber: Nagihan Görken / Eşref Aydemir

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali bir ay boyunca birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçıyı Bursalılarla buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında küçük bir bilim şenliği olarak başlatılan, bugün Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı bilim festivallerinden biri haline gelen ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen Science Expo kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Sokak sanatçıları söyledi Bursalılar dinledi

Sanatı sokağa taşıyan Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Sokak Sanatçıları Festivali yoğun ilgi görürken, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen 5. Bursa Türk Dünyası Temalı Geleneksel El Sanatları Festivali’nde de vatandaşlar hünerlerini sergiledi.

Çocuklar unutulmadı

Düzlendiği festivallerde çocukları da unutmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali ile çocukların hayal güçlerine dokundu. Bursa’da 5 gün süren festival kapsamında 7 ülkeden 18 ekibin sergilediği 40 ayrı gösteriyi 7 bin 500’den fazla çocuk izledi.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ

Osmangazi Belediyesi, uzun yıllardır düzenlediği şenlik ve festivaller ile kentin sosyal ve kültürel hayatına renk getirirken, Bursa’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerini Türkiye ve dünyaya tanıtarak kent ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor.

Üreticinin alın terinin hak ettiği değeri bulması amacıyla her yıl Ovaakça Siyah İncir Festivali ve Karabalçık Üzüm Festivali'ni düzenleyen Osmangazi Belediyesi öte yandan da her yıl, Bursa’nın fethini müjdeleyen Nisan ayı süresince Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nde de Bursalıları 1 ay süresince adeta tarihi bir yolculuğa çıkartıyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ

Nilüfer’i, kültür ve sanatın kenti haline getiren Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır düzenlediği festivaller vatandaşlar tarafından iple çekiliyor.

İlki 2015 yılında “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla gerçekleştirilen Nilüfer Müzik Festivali, çevre illerden de yoğun ilgi görüyor.

Nilüfer Belediyesi, caz tutkunlarını da Nilüfer Caz Festivali ile açıkhavada buluşturuyor.

Film tutkunlarına dokunarak hem sektörün gelişmesine hem de yeni yönetmenlerin yetişmesine olanak tanıyan Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Köy Filmleri Festivali her yıl çok sayıda sinema tutkununa doğada eşsiz günler yaşatıyor.

Öte yandan tarım ürünlerinin tanıtılmasına yönelik festivallere de imza atarak ülkenin ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda; Hasanağa Enginar Festivali, Ürünlü Biber Festivali ve Akçalar İncir Festival’lerini organize ederken, kültür sanat ile bölge tanıtımı alanında da Misi Yerel Lezzetler Şenliği ve Balkan Panayırı festivallerine ev sahipliği yapıyor.

ORHANELİ BELEDİYESİ

Orhaneli Belediyesi tarafından bu sene 29’uncusu düzenlenen Karagöz Yaban Mersini, Ahududu, Çilek ve Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı. Bursa’nın dağ ilçelerinden Orhaneli’de düzenlenen festivaller bölge halkının kalkınmasında da çok önemli bir rol üstleniyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ

Öte yandan İnegöl Belediyesi’nin her yıl organize ettiği 35. Uluslararası Kültür Sanat Festivali İnegöllüleri ünlü sanatçılarla buluşturuyor. İnegöl’ün ekonomisine de önemli katkılar yapan festival ayrıca İnegöl’e özgü türküler, çeşitlik halk dansları ve çadır etkinliklerini de ziyaretçilerine sunuyor.

GEMLİK BELEDİYESİ

Eşref Kolçak anısına Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Gemlik Film Festivali’nin açılışını, Türk Sineması’nın Sultan’ı Türkan Şoray yapacak. 250 filmin katılacağı ve dört gün boyunca devam edecek festivalde; Türk Sineması’nın seçkin film gösterimleri, sergiler, konserler ve söyleşiler yer alacak.

Yorumlar (0)
15°
parçalı az bulutlu
banner24