banner8

En önemli ordu eğitim ordusu

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, dünden bugüne düşmana korku salan ordumuz gibi, karanlık ve cehaletle büyük bir savaş veren eğitimci ordusuna da minnettar olduklarını belirterek, “Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

DİĞER 29.11.2021, 15:54 29.11.2021, 17:30
En önemli ordu eğitim ordusu

Yenişehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda duygu yüklü anlar yaşandı.

İlçesinde görev yapan bütün öğretmenlere ziyaret ettiği okullarda sevgi ve saygısını kaleme aldığı mektupla dile getiren ve her bir eğitimciye özel fincan takımı ile Türk kahvesi hediye eden Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Türk tarihinde ordumuz gibi, karanlık ve cehaletle savaşan öğretmen ordumuz da bizlerin kıymetlisi olmuştur” dedi.

“Dolayısıyla bizim iki şehitler ordumuz var. Biri şehit Mehmetçikler ordusu, diğeri yakın zamanda Necmettin Yılmaz ile Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin de katıldığı şehit eğitimciler ordusudur” diyen Başkan Davut Aydın, “Bu anlamlı günde başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediye intikal eden bütün eğitimcilerimize rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Emekli olan bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Yeni nesilleri dünden bugüne yarınlara hazırlayan bütün öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENE MEKTUP

Bu arada, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçede görev yapan 716 öğretmene hitaben isim isim kaleme aldığı mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Öğretmenim,

Yalnızca bireysel ve toplumsal yapımız değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dünyanın geleceğini de belirleyecek olan kuşakların yetişmesi, kuşkusuz siz öğretmenlerimiz sayesinde mümkündür. Büyük Önder ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyet’in fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” sözünde somutlaşan bu idealle, ülkemizin müreffeh yarınlara olan yürüyüşünde iz bırakan öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Yenişehir Belediyesi olarak bizler milli şuur ve beraberlik duygusundan hareketle; bilim, eğitim, kültür ve sanatı ön planda tutan bir yerel yönetim felsefesiyle hareket ediyoruz… Kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu, görüş ve önerilerinizden yararlanmaktan onur duyacağımızı hatırlatıyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyorum. Şahsınızda ailenize ve öğrencilerinize esenlikler ve başarılar diliyorum. Saygılarımla…”

Yorumlar (0)
15°
açık
banner24