banner8

Başkan Keskin'den 54. Keles Kocayayla Kültür Şöleni'ne davet...

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Keles Belediyesi, Merinos Göl Park Cafe'de, 23-24 Temmuz tarihlerinde, 5. Türk Dünyası Ata sporları Şenliği'nin de düzenleneceği 54. Keles Kocayayla Kültür Şöleni ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

DİĞER 21.07.2022, 13:24 21.07.2022, 14:30
Başkan Keskin'den 54. Keles Kocayayla Kültür Şöleni'ne davet...

Haber: Eşref Aydemir

Keles Belediyesi, Merinos Göl Park Cafe'de, 23-24 Temmuz tarihlerinde, 5. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nin de düzenleneceği 54. Keles Kocayayla Kültür Şöleni tanıtımı ve ilçede yapılan yatırımlarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni ve Keles Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mersin ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Basın toplantısında Keles Belediyesi'nin çalışmaları ve projeleri ile hizmetleri hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Keskin, göreve geldikleri tarihten itbaren birçok yeniliği ve projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, " DSİ ve Karayolları hizmeleri Genel bütçeden yapılıyor. Bursa - Keles ve Keles- Tavşanlı yollarınında çalışmalar devam ediyor. Keles Göleti'nin kamulaştırılma çalışmaları yapılıyor. 3 sene içinde Pınarcık Göleti sulaması tamamlandı. Sulamadan vatandaşlarımız yararlanmaya başladı" dedi.

"TARIMDA İLÇEMİZİ GELİŞTİRDİK"

Tarımın gelişmesine yönelik çalışmalara da değinen Başkan Keskin, "Çörek otu yetişen bölgelerimiz var. Oldukça kaliteli ürün yetişiyor buralarda. Ayıklanmadan ucuza satılıyordu. Göreve gelince ayıklama makinası için Yazıbaşı Mahallesinde bir bina yaptık ve orada 5 liradan giden çörek otu, 40 liraya satılmaya başladı. Üreticiye böyle bir katkımız oldu. Kiraz 60 liraları gördü. Geçmiş dönemlerde ihracata girmiyordu. 2019'da programlar düzenledik, ilçemize ihracat firmaları davet ettik. Pandemi başlayınca bu çalışmalar aksadı. Geçen sene tekrar faaliyetler başladı. Bu firmalar eğitim verip, kirazın ihracata uygun hale gelmesini sağladılar. Bu olumlu durumların yanında bir de iç piyasada fiyatların zor ulaşılacak bir noktaya gelmesi yaşadığımız olumsuzluklardan. Çilek ile ilgili bazı mahallelerde seracılık eğitimi başladı. Seralarda ise 10 ay üretim yapılabilir duruma geldik. Fide desteği veriyoruz. Naylonlu çilek üretimi devam ediyor. Ceviz, badem, ahududu, yaban mersini gibi alternatif ürünlerin yaygınlaşması için çalışmalara devam ediyoruz."

" KOCAYAYLA'NIN CAZİBESİ ARTIYOR"

Kocayayla'nın cazibesinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Başkan Keskin, "Kocayayla'nın, altyapısını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte alt yapısını yeniledik. Kocayayla'da 250 bin lira masraf ettiğimiz Bungalov evlerinden, 900 bin lira üzerinde kazanç sağladık. Aynı bölgede restoran yapıyoruz.  Kocayayla Göleti kapalı boru sistemi denemeleri yapılıyor. Çok yakında cazibeli sulama işlemleri hazır olacak.Recep Altepe döneminde başlayan bungalov evler ve çok amaçlı salonumuz ilçemize kazandırıldı. İçme suyu arıtma tesisi 5 buçuk milyon lira harcanarak tamamlandı. 12 milyon lira bütçe olan bir ilçenin bu rakamla bir hizmet yapması büyük bir iştir" diye konuştu.

DÜNYASI ATA SPORLARI ŞENLİĞİ

Bursa'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olması hasebiyle Dünyası Ata Sporları Şenliği, daha titiz bir şekilde yapılacağını ifade eden Başkan Mehmet Keskin, herkesi şenliğe davet ederek,"Yarın 19;00'da Cumhuriyet Caddesi'nde kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumartesi günü 12:00'de Bilal Erdoğan'ın katılımıyla Kocayayla'da açılışımız olacak. Her türlü atlı gösteriler yapılacak. 3 çeşit güreş sergilenecek. Okçuluk gösterileri yapılacak. Çocuk oyunları düzenlenecek. Oba çadırlarımızda, Türki Cumhuriyetlerinden gelenleri , DAĞDER ve Yörük- Türkmen Birliğini ağırlayacağız. Yöresel sanatçılar sahne alacak. TRT sanatçıları, POP müzik, yurt içi ve yurt dışı halk oyunları gösterisi, gelin alma mizahseni, köy dernekleri faaliyetleri gibi faaliyetler olacak. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız" dedi.

Yorumlar (0)
parçalı az bulutlu
banner24